Leer uw doelgroep kennen

Elk merk of bedrijf wil de online zichtbaarheid vergroten, maar wel bij de juiste doelgroep. Net zoals bij content marketing is het essentieel om de doelgroep te leren kennen. Wie wil je bereiken? Waar bevindt de doelgroep zich, op welke kanalen? Hoe vindt de doelgroep jou als ze een zoekopdracht plaatsen zonder je bedrijfsnaam erin? Vragen die essentieel zijn bij het opstellen van een marketing funnel, waarbij leads en prospects tijdens elke stap van de customer journey worden begeleid en uiteindelijk tot klanten worden geconverteerd.

Strategie kiezen die bij u past

Zakendoen met iemand is een gunfactor. Potentiële klanten zoeken alles op het internet op, zij verwachten een perfecte ervaring. Een vertrouwensband opbouwen en autoriteit verkrijgen op je vakgebied is daarom belangrijk. Wees zichtbaar op precies het moment en de plek waarop de prospect informatie zoekt, beantwoord de vraag die de doelgroep heeft. Begeleid je doelgroep tijdens hun klantreis. TUQR kan je helpen met het formuleren van een heldere omschrijving van de doelgroep, het op orde brengen van je kanalen (website en social media) en het opzetten & optimaliseren van campagnes met relevante content.

Waarom is digital marketing belangrijk?

Digital marketing draagt bij aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Het gevolg:

– Meer klanten;
– Meer offertes;
– Voordeligere leads;
– Groei van de verkoop.

Bovendien is het zeer meetbaar: door de paginavertoningen, clicks in een e-mail, conversies en bestellingen te monitoren kun je continu je marketing aanscherpen en nog meer resultaten behalen. We noemen dat ook wel targeting; pijlen richten op een specifieke persoon. Met digitale marketing ben je altijd bereikbaar voor je klanten en mensen over de hele wereld bereiken. Ontdek samen met TUQR de vele voordelen van sterke digital marketing.

Marie-Laure Pit

MEER WETEN OF KENNISMAKEN?

SEE YOU AT

THE FINISH LINE!

Race with us arrow-right