De foto hotspots van Antwerpen:

  • Waagnatie, het eilandje
  • De zomerbar, zoo Antwerpen
  • Felix pakhuis, het eilandje
  • Museum aan de Stroom, het eilandje
  • Het eilandje Parkbrug, Antwerpen
  • Kasteel het Steen, Steenplein

Een korte video van Laure & Rachel:

Waagnatie, het eilandje

Op 700 meter van het oude stadscentrum vind je waagnatie, een unieke loods te Antwerpen. Een mega groot magazijn waar events en bijeenkomsten worden gehouden. Waarom is dit nu een van onze hotspots? Je kunt hier ontzettend gave foto’s en video’s maken. Het zijn de oude kranen die jouw foto’s een gave achtergrond bieden!

 

 

De zomerbar, Zoo Antwerpen

Livemuziek, verfrissende cocktails op een unieke locatie? Ga dan langs bij de zomerbar bij de Zoo Antwerpen. Je kunt hier gratis genieten van alle diversiteiten. Met de flamingo’s op de achtergrond, een heerlijke cocktail in de hand en een gemoedelijke sfeer ben jij klaar om Instagram te veroveren! Let op! De zomerbar is alleen in de zomermaanden geopend.

Felix pakhuis, het eilandje

Een van de mooiste gerenoveerde panden in Antwerpen staat op ‘’Het Eilandje’’. Deze wijk is sinds de komst van MAS (Museum aan de Stroom) naar de wijk steeds meer aan het opbloeien. Je kunt door het pakhuis heen lopen tenzij er een evenement word georganiseerd.  Hijskranen en oude waarschuwingsborden zijn nog steeds te zien in het gebouw. Het Felix pakhuis is een mooi voorbeeld van het gebruik van oude ruimtes voor moderne functies. Dus een perfecte plek om jouw artistieke foto’s te scoren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Price (@rogerprice.me)

 

Museum aan de Stroom, het eilandje

Het Museum aan de Stroom wil een internationaal en grensverleggend museum zijn over wereldwijde verbondenheid tussen mensen en collecties vanuit uiteenlopende denk- en leefwerelden.  Het museum heeft ontzettend veel verhalen, bekeken vanuit meerdere perspectieven. Ze proberen mensen die nieuwsgierig zijn naar het heden, verleden en de toekomst van Antwerpen en de wereld een verhaal te vertellen.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ????????????? (@zbydcicek)

Volg de wandelboulevard met metershoge glaspartijen die als een spiraal naar boven loopt en geniet op elk niveau van een ongelooflijk uitzicht op de stad.

 

Het eilandje parkbrug, Antwerpen

De Parkbrug is een van de nieuwe publieke ruimtes die hoort bij Kop Spoor Noord. Het heeft als belangrijke doelstelling de verschillende onafhankelijke bouwprojecten met elkaar verbinden. Het oversteken van de brug moet een wonderlijke beleving zijn. Een patroon van openingen, de textuur en de structuur van de brug geven het gevoel dat men door een ruimte loopt. Zon en lichtinval zullen overdag een spel van licht en schaduw zijn.

 

Kasteel het Steen, Steenplein

Kasteel het Steen is de hotspot voor iedereen die Antwerpen wil bezoeken. Na een bezoek aan Het Steen ben je helemaal klaar om Antwerpen verder te ontdekken. Dit is namelijk het oudst bewaarde gebouw van de stad in de der eeuwen. Daarnaast heeft het vele functies gekend, van burcht tot gevangenis en van woning tot museum. Ben je in Antwerpen geweest? Dan moet je hier ook zijn geweest!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ???? (@fanylv90)

 

Welke hotspots ga jij binnenkort bezoeken die wij ook eens moeten zien?

TUQR

On tour