Deze vragen helpen je om je headline zo effectief mogelijk te maken:

  • Wie heeft er profijt van deze inhoud?
  • Hoe help ik de doelgroep?
  • Wat maakt deze content zo bijzonder?

Wie heeft er profijt van deze inhoud?

Een tekst schrijf je altijd met de doelgroep in gedachten. Schrijf je een headline voor een groep miljonairs of schrijf je een tekst voor de lokale voetbalclub? Daar zit namelijk een groot verschil in, je kunt bijvoorbeeld al onderscheid maken door mensen aan te spreken met ‘u’ of ‘je’.

Schrijf je voor een groep studenten die last heeft van concentratieproblemen? Dan kun je bijvoorbeeld de headline “10 Tips om concentratieproblemen te verslaan” gebruiken.

Ook kun je de doelgroep benoemen in je headline. Bijvoorbeeld: Hi student, heb jij ook last van concentratieproblemen? Dan zijn deze tips voor jou!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wings Recruitment (@wingsrecruitment)

Hoe help ik de doelgroep?

Mensen worden ’s ochtends niet automatisch enthousiast wakker om content te gaan lezen.

Maar mensen zijn over het algemeen wel nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren of kennis op te doen. Hier kun je goed op inspelen bij jouw eigen doelgroep. Hoe? Als iemand bijvoorbeeld wil weten hoe je een betere concentratie krijgt tijdens het studeren, dan zoekt hij waarschijnlijk op: Hoe verbeter ik mijn concentratie tijdens het studeren? In jouw headline kun je al antwoord geven op de vraag, of benoem dat je een aantal praktische tips hebt die snel werken.

Wat maakt deze content zo bijzonder?

Als je maar lang genoeg jezelf blijft, dan word je vanzelf bijzonder. Mensen slaan vaak door met gek, gekker en gekst. Maar juist de mensen die lang genoeg hun zelf blijven halen de eindstreep. Je realiseert je dat, hoewel veel andere artikelen zich richten op het bestrijden van uitstelgedrag, jouw inhoud speciaal is omdat het laat zien hoe je jouw dagelijkse takenlijst voor mariene biologie kunt vereenvoudigen en organiseren, zodat elke taak behapbaar is.

Wil je meer tips en tricks over content creëren? Neem dan zeker contact op met een van onze TUQR ‘s!

Headline writing is

an art form