Vacaturetips van TUQR

Visuals: maak de vacature visueel aantrekkelijk

Veel vacatures bestaan vaak voor een groot deel of zelfs volledig uit tekst. Soms word er een afbeelding bij gezocht, maar dit gebeurt ook vaak gewoon niet. Eigenlijk is dit best gek, want via een afbeelding of video kun je heel gemakkelijk een kijkje in je bedrijf geven. Zo kom je transparanter en vooral persoonlijker over richting je potentiële nieuwe collega. Je kunt natuurlijk de hoeveelheid beeldmateriaal afstemmen op de functie die uitgevoerd gaat worden.

Je kunt gebruikmaken van vaste templates voor je vacatures, maar je kunt ook aan iedere vacature een eigen draai geven. Zorg er in alle gevallen voor dat de werkplek naar voren komt samen met de algemene huisstijl. Zo kunnen potentiële medewerkers direct zien of de organisatie hun aanspreekt.

Bij TUQR maken we graag gebruik van bewegend beeld, bijvoorbeeld een animatie of een leuke video. Hierbij laten we je zien waar je komt te werken en krijg je al een kleine impressie van onze huisstijl.

Hier een van onze animaties:

Wat ga je doen?

In veel vacatures staat een lap tekst met een uitgebreide inhoud over de functie. Het fijne hieraan is dat je precies weet als kandidaat wat je baan inhoudt. Het nadeel is dat deze omschrijvingen vaak algemene informatie is en dat het in werkelijkheid altijd afwijkt van de omschrijving. Je bent marketing medewerker, ja en nu? Probeer met praktische voorbeelden te komen zodra je de vacature gaat schrijven. Daarnaast houd je het kort en krachtig!

Geef de organisatie een gezicht

Veel organisaties werken in kleine teams in een informele sfeer met elkaar samen. Geef in de vacature alvast een beeld van de collega’s. Dit kun je op veel verschillende manieren doen, bijvoorbeeld via foto’s, video’s of een leuke animatie. Door gebruik te maken van een gezicht of meerdere gezichten kom je persoonlijker over richting je toekomstige medewerker.

via GIPHY

Vermijd deze clichéwoorden

Tijdens het lezen van een vacature kom je zoveel cliché’s tegen. Daarom hebben wij ze voor jou op de rij gezet (zodat jij ze niet gebruikt):

  • Een teamplayer, graag eentje die zoveel mogelijk taken van zijn collega’s overneemt.
  • Proactief, of je zo nu en dan zelf even een project oppakt.
  • Een duizendpoot, wie wil er nu geen medewerker die overal voor in te zetten is?
  • Innovatief, want dat is het woord van 2022.
  • Dynamisch, omdat hier nooit iets volgens plan gaat.
  • Vlotte pen, met andere woorden: schrijf aan de lopende band teksten en graag ook nog van degelijke kwaliteit.

Een dag uit het leven van…

Ben jij op zoek naar een nieuwe medewerker in bijvoorbeeld het magazijn? Film dan de typische dingen bij één van de magazijnmedewerkers binnen jouw bedrijf. Natuurlijk ga je niet de hele dag filmen, maar je laat de hoogtepunten en de leuke dingen van die functie terugkomen op beeld.

Nu zie je vast niet zo vaak een vacaturevideo. Je ziet vaak dit soort video’s in reclames voor een YouTube-video.

Deze video’s kun je overal weergeven, denk bijvoorbeeld aan social media, websites en misschien wel als reclamespotje.

Geef je het schrijven of ontwerpen van vacatures liever uit handen? Onze drivers zijn gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en het schrijven van de beste vacatures. Wacht niet langer en maak vandaag het verschil voor morgen!

Wij gaan voor

Max - imaal