Wat zijn de beste Instagram-apps voor te gekke content?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de behoeften van je doelgroep, jouw positioneringsstrategie en wat je doelstellingen zijn.

Een snelle zoekopdracht in de appstore naar “Instagram-fotografie-apps” levert honderden resultaten op. Hoe kun je de goede van de minder goede onderscheiden? Want het vinden van de juiste tool kan je helpen je Instagram-spel op een hoger niveau te brengen en uiteindelijk jouw bedrijf natuurlijk te onderscheiden van de concurrentie.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we, daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de 10 beste foto apps voor en door fotografen samengesteld.

1. VSCO

VSCO wordt door de beste fotografen die ons land kent consequent gerangschikt als nr. 1 fotobewerkingsapp op de markt. Dit voornamelijk vanwege de hoogwaardige filters. De app is zelfs zo populair dat de hashtag #vscocam nu een van de meest gebruikte hashtags op Instagram is. Doen ze goed ? Download hier de app.

Waarvoor zijn deze filters het meeste geschikt?

 • Natuurfotografie
 • Buitenfotografie

Ze bevatten namelijk een mix van stemmige en heldere tinten. Deze kunnen helpen om bovenstaande scènes in balans te brengen met je gehele Instagram feed. Geweldig als je gaat voor een consistente look!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VSCO (@vsco)

2. Adobe lightroom

Een foto kan meer dan duizend woorden zeggen, maar dan heb je vaak wel de juiste tools nodig om ze betekenisvoller en relevanter te maken voor je merk.

Adobe producten staan bekend op hun opmerkelijke fotobewerkingsfuncties. Echter zijn de meeste programma’s gecompliceerd. De Lightroom app is daarop een uitzondering. Eenvoudig kunnen schaduwen, tint, belichting, verzadiging en andere elementen worden aangepast. Dankzij innovatieve filters kun je alle mogelijke manieren verkennen om de meest krachtige visuals en foto’s te creëren.

Voordelen van deze app:

 • Eenvoudige schuifregelaars; regel de licht- en kleureigenschappen van je foto’s met precisie en snelheid. Je ziet gelijk effect op de aanpassingen die je doorvoert.
 • Gereedschappen voor bijsnijden en roteren; verkrijg het juiste formaat of spiegel de foto eens voor een creatievere blik.
 • Ruisonderdrukking: Last van ruis door weinig lichtinval of andere omstandigheden? Verscherp de foto’s eenvoudig in deze app, details worden beter zichtbaar.
 • Cloud: alle bewerkingen worden automatisch opgeslagen in de cloud, raak je werk dus nooit meer kwijt!

3. Afterlight 2

Afterlight is de enige betaalde app in onze lijst. De kwaliteit in combinatie met eenvoud maakt het een genot om te gebruiken, de functionaliteiten zijn ongeëvenaard. Alle standaard bewerkingstools, die je mag verwachten, zijn verwerkt in deze app. Zo kun je eenvoudig verzadiging, contrast, belichting en RBG schaduwtinten aanpassen.

Maar dat is niet alles! Met Afterlight schitter je met filters. Met de fusion functie in Afterlight combineer je de mooiste filters met elkaar en kun je deze creaties opslaan om op al je foto’s toe te passen. Dit zorgt voor consistentie in je feed, een belangrijke actie, met als doel: een eenduidige uitstraling. Voeg eenvoudig tekst toe, kaders of belichtsinvalshoeken. Als je klaar bent, exporteer je de foto’s in HEIC formaat (High Efficiency Image Compression).

Een van onze favoriete functie binnen Afterlight is de textuurfilter. Lichtflitsen worden dankzij deze filter natuurlijk. Elke filter is volledig instelbaar, zo heb je de volledige controle.

4. Unfold

Deze app biedt minimalistische, elegante sjablonen voor het maken van prachtige Instagram Stories. Gebruik een sjabloon voor je instagram stories, om zo samenahngende content te creëren. Unfold explodeerde dit jaar, dankzij de schone en moderne sjablonen.

Deze app is een echte favoriet van onze content creator Rachel, de app heeft alles wat je nodig hebt om op te vallen:

“Van de meest schattige polaroids tot kraakheldere kaders, voor elk merk is er een geschikt sjabloon om creatief mee aan de slag te gaan. Je kan je verhalen tot een next-level brengen, zonder dat je een professionele designer bent.

Alle voordelen op een rijtje:

 • 25 gratis sjablonen, 60+ premium sjablonen
 • 5 lettertypes en geavanceerde tekstopties
 • Ondersteunt zowel foto- als videoformaten

5. Hyperlaps van Instagram 

Neem nu hoogwaardige timelaps video’s op, met deze gratis Instagram app! Dankzij de stabilistatie van Instagram, maakt deze app eenvoudig hoogstaande timelapsvideo’s. Voorheen was dit onmogelijk zonder zware statieven en dure apparatuur. Lang leve de techniek. Maak vanaf nu dat ook opnames in bioscoopkwaliteit. Vat een hele dag samen in 30 seconden of deel je hardlooptraining van 5km in slechts 5 seconden. 

Een mooi voorbeeld:

Wat zijn de voordelen? 

 • Maak handheld timelapsevideo’s met een onmiddelijke stabilisering  
 • Versnel tot 12 keer de originele afspeelsnelheid 
 • Deel je video’s eenvoudig op Instagram of sla ze eenvoudig op in je filmrol 
 • Dankzij de eenvoud van de app kun je onmiddellijk beginnen met filmen, niks dat je creativiteit meer in de weg zit ?

Genoeg inspiratie om de mooiste stories en afbeeldingen te delen. Geen excuses meer dus, want met deze tips draai je in een handomdraai visueel verbluffende post in mekaar. Wij helpen je graag op weg, dus schroom niet en neem contact op met ons content & design team. Doe je voordeel met deze apps om je social media marketing doelen te behalen en je account te laten groeien. Moeite met het vaststellen van de strategie, wij staan voor je klaar.  

CHOOSE TO BE

FAST OR LAST!

Race with us arrow-right